Familie de Ligne


 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 [RP] Christiaan komt aan in Edam

Go down 
AuthorMessage
Christiaan

Christiaan

Posts : 139

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Wed May 19, 2010 2:40 pm

Christiaan had zich in de vroege namiddag naar Edam begeven te paard om een bezoek te brengen aan Raboude en Pippa en hun gezin. Dit was zijn bedoeling al tijden geweest, zeker na de doop van Eduard. Aangekomen te Edam vond Christiaan een open poort, iets wat blijkbaar de gewoonte was. Aangekomen bij de eigenlijke poort van de inkomhal, zag Christiaan nog steeds geen wachters. Het was niet de gewoonte, maar het zal wel zo zijn. Hij pakte de nodige spullen uit zijn zadeltas en met een simpele doch statige tas in de hand, stapt hij de inkomhal binnen, hopende dat hij daar iemand tegen zal komen, nu of na even te hebben gewacht.
Back to top Go down
View user profile
Raboude
Pater Familias
Pater Familias
Raboude

Posts : 498
Humeur : Eeuwig gebrom

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Wed May 19, 2010 3:05 pm

Gewapend met een emmer water en een dweil, en gepantserd met hoofddoek en poetsschort, was Raboude klaar om de inkomhal een stevige schoonmaakbeurt te geven. Hij zou Pippa eens verrassen en laten zien dat hij even veel kon als haar! Dus, had hij voorbereidselen genomen voor de veldtocht die de geschiedenis zou ingaan als de Slag van de Inkomhal. De dappere veldheer was er klaar voor, hij controleerde zijn wapens en harnas, en dan... Hij gooide de deur open en ging de vijand stevig te lijf. Groot was zijn kracht, en roemrijk was zijn moed! De ene na de andere modderplek die zijn schone vaderland bevuilde met hun... nou ja, bevuilde, moest het onderspit delven. De zege was nabij, ze waren op de vlucht! Een salvo met de emmer water, gevolgd door een stevig offensief met de dweil, tot plots iemand binnenkwam. Een aanval in de rug, de lafaards! Meteen sprong de koene ridder op om zijn overvaller een dweil in het gezicht te duwen, armen naar achter, dweil in de aanslag, maar net voor hij zou toeslaan...

Ehm... Hum... Dag Chris. Vanwaar dit onverwachte bezoek?

_________________
[RP] Christiaan komt aan in Edam RaboudeBanner7
Back to top Go down
View user profile
Christiaan

Christiaan

Posts : 139

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Wed May 19, 2010 4:14 pm

Christiaan gaat binnen in de inkomhal en merkt op hoe Raboude hem bijna met een dweil te lijf wil gaan. Nog voor hij iets uit kan brengen, neemt hij de situatie in zich op. Een uitermate schone inkomhal met als hoofdpersonage Raboude, met poetsschort, hoofddoek en dweil. Christiaan moest zijn uiterste best doen om niet te lachen. Hij haalt een paar keer diep adem en schraapt een keer zijn keel, waarna hij erin slaagt enkele woorden serieus uit te brengen.

Gegroet Raboude. Euhm, stoor ik? Voorlopig wist Christiaan niet meer uit te brengen zonder dat hij zich zou moeten uitlaten over de situatie die zich voor zijn ogen afbeeldde. Hij besloot zich maar goed in te houden en te wachten tot Raboude een iets normalere pose had aangenomen.
Back to top Go down
View user profile
Pippa de Ligne
Burggravin
Burggravin
Pippa de Ligne

Posts : 1452
Woonplaats : Rotterdam

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Thu May 20, 2010 7:02 am

Er klinkt vanuit de keuken een vrolijk gezang met een grote uithalen, het is duidelijk dat Pippa in haar element is. In het ritme van het lied roert ze in de pannen en heel af en toe is ze stil omdat proeven natuurlijk bij het koken hoort. Het eten pruttelt en ondertussen heeft ze thee gezet en de keukentafel in gereedheid gebracht voor het dagelijkse gezinsritueel.

Raboude is meestal als eerste al in de keuken met een glimlach en een zoen speciaal voor haar. Pippa weet best dat de stroopwafels ook hun aantrekkingskracht voor hem hebben, maar de blik in zijn ogen naar haar, laten haar elke keer weer weten hoe de volgorde is. Nog even kijkt ze in de pannen voor dat ze op zoek gaat naar haar echtgenoot. Sinds Eduard klein was en ze hem verbood te schreeuwen in huis, is ze zelf ook wel verplicht om zich er aan te houden al is de verleiding soms wel groot. Vanuit de keuken loopt ze naar de salon, het melodietje nog neuriënd, als ze geluid hoort uit de inkomshal.
Ze vindt het heerlijk om veel mensen in huis te hebben en met een glimlach opent ze de deur op een eventuele bezoeker welkom te heten. De deur is nog niet eens geheel open als ze voor haar een situatie zich afspeelt die haar mond open laat vallen. Raboude heeft haar al vaak verrast maar nu heeft hij zichzelf overtroffen. Met grote ogen kijkt ze naar hem in gevechtshouding, poetsdoek op zijn hoofd gebonden, het schort van haar strak om hem heen en de dweil vast alsof hij een schild vasthoudt. De vloer tussen haar en hem nog vochtig, hij was zichzelf duidelijk naar buiten aan het dweilen geweest en was arme Chris tegengekomen die helemaal verbouwereerd het schouwspel aankijkt.
Schaterend doet ze snel haar schoenen uit en op haar sokken schaatst ze naar de mannen, onderweg nog proberend een pirouette te draaien en valt in Raboude zijn armen.


Wat ben je toch een heerlijke man!

Raboude geeft ze een lieve zoen en tegelijkertijd neemt ze hem de dweil uit zijn handen. Lachend kijkt ze Chris aan.

Ja, zo ken je hem nog niet... maar dit is thuis en ik ben heel blij jou bij ons thuis te mogen ontvangen, al is het welkom misschien een beetje anders dan je zou verwachten.

Als ze met een schuin oog naar Raboude kijkt, kan ze het niet helpen maar de lachkriebels komen weer boven. Gierend van het lachen kijkt ze hem aan.

Hoe verzin je het...... Ik vind het echt heel lief van je bedacht, maar die poetsdoek op je hoofd en mijn schort.......

Door het hele huis klinkt de uitbundige lach van Pippa, die haar het praten onmogelijk maakt. Elke keer als ze denkt dat het minder wordt maar ze Raboude aankijkt zwelt het lachen weer op.

_________________
[RP] Christiaan komt aan in Edam Pippa
Back to top Go down
View user profile
Raboude
Pater Familias
Pater Familias
Raboude

Posts : 498
Humeur : Eeuwig gebrom

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Thu May 20, 2010 8:55 am

De verrassing was totaal... Na de onverwachte tussenkomst van Chris, nu ook zijn echtgenote nog eens... Hier zit maar één oplossing op. Waardigheid behouden en strategisch terugtrekken. Behoedzaam woog de koene burggraaf zijn opties. Maar wat was dat... Spot om zijn wapens en harnas? Laster! Snel in de verdediging...

Onze lieftallige echtgenote, wij hebben ons verwaardigd om ons van de nederige taak te kwijten deze smerige vijand uit uw vertrekken te verwijderen. Omdat het hier om een geduchte vijand gaat, hebben wij het ons gepermitteerd geduchte wapenen te gebruiken ende degelijke bescherming te nuttigen.

Ha, gepareerd! Goed, nu zo snel en zo waardig mogelijk de aftocht blazen...

Enfin, nu het gespuis gevlucht is en u zich weer in alle waardigheid in de inkomhal kunt vertonen, zullen wij ons terugtrekken, de veldslag heeft ons enigszins vermoeid. Wij verkiezen dan ook om u de eer te laten onze gast te ontvangen ende welkom te heten, wij zullen hem later wel het genoegen gunnen van onze aanwezigheid.

De Generalissimo gaf Chris nog een knikje, zijn vrouw nog een sierlijke handkus, en met een zwierige zwaai draaide Raboude zich dan om en marcheerde hij naar zijn kamer om van de gedane inspanning en hoog opgelopen emoties te bekomen.

_________________
[RP] Christiaan komt aan in Edam RaboudeBanner7
Back to top Go down
View user profile
Christiaan

Christiaan

Posts : 139

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Thu May 20, 2010 10:17 am

Om zijn waardigheid te verliezen en Raboude zijn waardigheid te laten behouden, waarvoor hij overduidelijk veel moeite doet, besluit Christiaan zich maar zo goed mogelijk in te houden en hij wacht dan ook met nog iets te zeggen tot Raboude zijn statig vertrek heeft uitgevoerd. Wanneer hij nog overschiet met Pippa in de hal, pinkt hij een traantje weg van het ingehouden lachen en kijkt naar Pippa.

Excuseer me. Ik moet zeggen, niet bepaald wat men zou verwachten als men een inkomhal binnenstapt. Ik moest me inhouden om niet te lachen, moet ik eerlijk toegeven. Christiaan haalt nog een paar keer diep adem. Nu goed, ik heb de kans nog niet gehad om gedag te zeggen. Goedendag Pippa. Ik ben even blij als u dat ik hier welkom ontvangen wordt. Christiaan glimlacht vriendelijk naar Pippa.
Back to top Go down
View user profile
Jonkvrouwlinda

Jonkvrouwlinda

Posts : 244
Woonplaats : Leiden
Beschrijving :
Humeur : beroerd

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Thu May 20, 2010 5:50 pm

Juist besloten om zich enige tijd wat terug te trekken in het knusse kamertje van haar en Laila op Edam om dan af en toe eens buiten te komen kijken, werd ze uit haar wereldje gehaald door het gezang van haar moeder. De mooie heldere stem klonk als klokken door het huis. Ze glimlachte: ze zal wel stroopwafels aan het maken zijn. De verleiding niet te kunnen weerstaan bij de gedachte aan warme stroopwafels, waarbij de stroop als een zachte brei tussen het koekjesdeeg weg liep, besloot ze zich even te laten zien. In de hoop een of meerdere wafels te kunnen bemachtigen. Om ze met een kop kruidenthee te nuttigen aan de keukentafel. Boven aan de trap hoorde ze haar moeder luid lachen en ze vroeg zich af wat er toch gaande was beneden. Vlug tilde ze haar rokken een beetje op om zo met een snelle tred, gracieus de treden af te kunnen dalen zonder over haar gewaad te struikelen. Halvewege de trap bleef ze even staan toen een heer haar passeerde die haar bekend voorkwam, maar vandaag voor de gelegenheid iet wat vreemd uitgedost was. Vol verbazing keek ze hoe hij haar voorbij marcheerde. Nu ze hier al een tijdje woonde had ze hen aardig leren kennen, maar wat ze nu toch aanschouwde was toch wel het toppunt. Een kleine glimlach verscheen om haar mond, toen hij verder de trap op marcheerde en schudde haar hoofd. En ze vervolgde haar weg naar beneden waar warme stroopwafels lagen te wachten. Ze snoof de geur op in haar neus, haar vemoeden was goed, verse stroopwafels! Bijna beneden aangekomen wachte haar een nieuwe verrassing, er was bezoek. Ze bleef even op de derde tree van onder staan kijken, om te zien bij wie haar moeder stond te praten. Maar, dat was de heer van Eduards doop die wel interesse leek te tonen in haar zus en waarvan Laila zeer gecharmeerd leek. Althans dat was toch haar observatie, door de komst van hun vader was ze het voorval al weer haast vergeten. Maar als hij hier is.., zou laila hem.., hoe kwam het dat zij daar niets van.., of zou hij niet voor haar.., een hoop vragen ratelde door haar hoofd, waardoor ze daar wat verdwaald bleef staan en de stroopwafels totaal vergat. Het enige wat ze nog dacht, waar was die norse poortwachter waar paps het altijd over heeft..
Back to top Go down
View user profile
Raboude
Pater Familias
Pater Familias
Raboude

Posts : 498
Humeur : Eeuwig gebrom

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Fri May 21, 2010 2:22 am

Vanuit de gang weerklonk plots nog een bulderend geroep:

En schoenen en laarzen uit in de inkomhal!

_________________
[RP] Christiaan komt aan in Edam RaboudeBanner7
Back to top Go down
View user profile
Laila

Laila

Posts : 144
Woonplaats : Leiden

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Fri May 21, 2010 4:01 am

En schoenen en laarzen uit in de inkomhal!

Bijna viel Laila van schrik van de houten rail ladder in de bibliotheek. Ze was juist tegen de wand opgeklommen om een boek uit de kast te zoeken toen een verschrikkelijke bulder een opdracht door het huis liet gallen.

Met haar handen stevig om de ladder geklemd probeerde ze zich weer tot kalmte te manen echter bonst haar hart in haar keel. Op haar kousenvoeten daalt ze de ladder weer af en ze steekt nieuwsgierig haar hoofd om de hoek van de deurpost.


Sssssssht!

Met een giechel trekt ze zich terug. Eduard had vast vergeten zijn schoenen af te leggen terwijl hij buiten was geweest op jacht! Nee wacht.. Eduard was nog niet wezen jagen, dat mocht hij nog helemaal niet. Dan was het vast Linda geweest die uit de kruidentuin aan het plukken was geweest.

Laila gaat in haar favoriete, vaal groene zetel zitten. De stof was een beetje versleten daar waar men gaat zitten, en ook op de armleuningen gaat de stof al bijna door. Ze legt een zwaar, in bruin leer gebonden boek op haar schoot en slaat het open. Ze kon altijd genieten van deze uurtjes.
Een glimlach verscheen echter om haar lippen wanneer ze de verse geur van warme stroop ruikt. Die vlaag was vast met het openen van de deur naar binnen gedreven! Verlekkerd smakte Laila even met haar lippen. Wanneer ze klaar was met lezen zou ze beslist een stroopwafel bij Pippa gaan bedelen.
Back to top Go down
View user profile
Eduard Noël de Ligne

Eduard Noël de Ligne

Posts : 317
Woonplaats : Rotterdam

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Fri May 21, 2010 6:04 am

Gezien zijn steeds verbeterde fysieke toestand is zijn verblijf op zijn zolderkamer steeds lastiger vol te houden.
Wat rusteloos zit Eduard met een ganzenveer, een potje inkt en een perkament in de aanslag om zijn gedachten te noteren.
Starend naar het lege vel als afspiegeling van zijn gedachten luistert hij afwezig naar stemmen uit de hal.

Hij kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen als hij de zware roepstem van zijn vader hoort.
En schoenen en laarzen uit in de inkomhal!

"Tegen wie zou hij het hebben?"
Voorzichtig steunend op de wandelstok van Laila hinkt hij naar de trap en kijkt van boven naar beneden.
Buiten de deur van de bibliotheek die even opengaat zijn er weinig sporen te ontdekken van wat er gaande is.
De geur van verse stroopwafels komt als een lokroep zijn neusgaten binnen. Tree voor trede schuifelt hij op zijn billen naar beneden. Op de eerste etage houdt hij even halt om op adem te komen.
Back to top Go down
View user profile
Pippa de Ligne
Burggravin
Burggravin
Pippa de Ligne

Posts : 1452
Woonplaats : Rotterdam

[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1Fri May 21, 2010 1:17 pm

Chris zijn gezicht spreekt boekdelen als Raboude weg marcheert na zijn betoog, knikje en handkus. Beide proberen ze zich duidelijk in te houden om niet in een enorme lachbui te schieten.

Excuseer me. Ik moet zeggen, niet bepaald wat men zou verwachten als men een inkomhal binnenstapt. Ik moest me inhouden om niet te lachen, moet ik eerlijk toegeven. Nu goed, ik heb de kans nog niet gehad om gedag te zeggen. Goedendag Pippa. Ik ben even blij als u dat ik hier welkom ontvangen wordt.

Hoofdschuddend kijkt ze hem aan met nog even een blik op Raboude zijn brede rug die de hal verlaat in overtuigende stap.


Nogmaals welkom Chris, ik heel blij dat jij het bent en niet één van zijn vrienden uit Rome. Het is in ieder geval nooit saai met hem en de hal is schoon. Kom, we gaan naar de keuken, alles staat al klaar, we zijn hier gewend om met elkaar thee te drinken aan de keukentafel en er kunnen altijd gasten bij.

Nog glijdend op haar sokken gaat Pippa Chris voor door de hal richting de keuken als er een bulderende stem door het huis klinkt

En schoenen en laarzen uit in de inkomhal!

Op dat moment schiet er een rode blos op haar gezicht en mompelt ze een paar woorden die niet hard op gezegd mogen worden. Verontschuldigend kijkt ze naar Chris als ze tegen hem praat


Je houd je laarzen aan hoor, is hij nu helemaal betoeterd.

Haar schoenen trekt ze in rap tempo weer aan en ze weerstaat de verleiding om eens flink door de hal te gaan lopen stampen. Ze zal hem vanavond toch eens goed gaan vertellen dat hij het verkeerde voorbeeld geeft om zijn stem zo door het huis te laten daveren en dan helemaal als er een gast is. Ze weet zeker dat Eduard het ook gehoord heeft en het de eerste jaren niet zal vergeten te melden als ze iets zegt over zijn roepen door het huis. Pippa haalt even diep adem en besluit om het maar even te vergeten en haar gast thee aan te bieden.

Kom Chris, wij gaan thee drinken met een paar flinke stroopwafels, ik weet zeker dat we er een paar meer hebben omdat iemand hier in huis ze vandaag niet krijgt.

Samen steken ze de hal over richting de keuken.

_________________
[RP] Christiaan komt aan in Edam Pippa


Last edited by Pippa de Ligne on Sat May 22, 2010 12:35 am; edited 1 time in total (Reason for editing : link keuken toegevoegd)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
[RP] Christiaan komt aan in Edam Empty
PostSubject: Re: [RP] Christiaan komt aan in Edam   [RP] Christiaan komt aan in Edam Icon_minitime1

Back to top Go down
 
[RP] Christiaan komt aan in Edam
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Familie de Ligne :: Domeinen van Raboude en Pippa :: Kasteel van Edam :: Gelijkvloers :: Inkomhal - Acceuil-
Jump to: