Familie de Ligne


 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Anton arriveert

Go down 
AuthorMessage
Petrus_Antonius

Petrus_Antonius

Posts : 67
Woonplaats : Amsterdam
Humeur : Strijdvaardig

Anton arriveert Empty
PostSubject: Anton arriveert   Anton arriveert Icon_minitime1Fri Dec 14, 2012 11:28 am

Het was een lange rit naar zijn nieuw verkregen landgoed. Des te meer omdat zijn paard zwaar bepakt was. Zo veel mogelijk van zijn eigendommen had hij meegenomen om hier een nieuw huis te kunnen geven. Het was werkelijk een eer om nu de heer te zijn van dit landgoed, vazal te zijn van zijn schoonzus.

Bij aankomst bleken de poorten gesloten te zijn. Anton klopte op de deur, maar verwachtte geen antwoord te krijgen. Het was eerder een vreemd soort formaliteit. Van zijn koppel haalde hij de bos met sleutels. De grootste zou ongetwijfeld van de voorpoort zijn. Anton stak deze in het slot en tot zijn verbazing draaide deze wonderlijk eenvoudig rond.

Het openen van de zware deuren bleek meer moeite te kosten, maar uiteindelijk was er genoeg ruimte ontstaan om zijn paard het binnenplein op te manoeuvreren.

Voordat hij zich in zijn vertrek zou installeren had hij eerst nog iets belangrijks te verrichten.
Back to top Go down
View user profile
Petrus_Antonius

Petrus_Antonius

Posts : 67
Woonplaats : Amsterdam
Humeur : Strijdvaardig

Anton arriveert Empty
PostSubject: Re: Anton arriveert   Anton arriveert Icon_minitime1Fri Dec 14, 2012 11:39 am

Anton leidde zijn paard naar het midden van het binnenplein. Het was een bescheiden kasteel, maar al vele malen groter dan zijn huis in Amsterdam. Daar stond zijn paard in de achtertuin terwijl er aan het binnenplein een stal voor vier paarden stond. De benedenverdieping telde een ontvangstzaal die tevens als balzaal gebruikt kon worden. Vertrekken voor eventueel personeel, als ook een keuken en een kamer om te eten. Groot genoeg om de voltallige Raad van Holland uit te nodigen voor een feestmaal. Anton lachte, misschien was dat nog eens een aardig idee.

Uit de achterste zadeltas haalde Anton het voorwerp waar hij eerst mee aan de slag moest. Hij legde het kleine boompje dat Pippa hem had gegeven op de grond en haalde zijn zwaard uit de schede. Anton was geenszins van plan het kleine boompje aan stukken te snijden, maar gebruikte de punt van zijn zwaard om één van de tegels uit de grond te wrikken. Het bleek lastiger dan gedacht, maar uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar om aarde vrij te maken voor het kleine boompje.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Met zijn handen groef hij een kuil die diep genoeg was voor het kleine boompje. Teder legde hij het boompje in het vers gegraven kuiltje. Met de weggegraven aarde vulde hij de gaten tussen de wortels op. Uit een lederen zak liet hij een klein beetje water stromen om het nieuw geplante boompje zijn dorst te ontnemen.


Dat je net zo mag groeien als het geluk van eenieder die met Zijderveld verbonden is! Als Jah het wil.

Anton klopte zijn vuile handen af aan zijn tuniek en leidde daarna zijn paard naar de stal. Nadat hij zijn paard had ontzadeld was het tijd om het kasteel tot zijn thuis te maken.
Back to top Go down
View user profile
 
Anton arriveert
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» POLL: Zbynek Michalek or Anton Volchenkov
» Scrapbook for Anton Kovalevskyi
» Anton Brown
» Hectorville (SAAL) Marks & Schedule - Fri 4th March 2011
» Western States 100 is ON!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Familie de Ligne :: Domeinen van Raboude en Pippa :: Poortgebouw-
Jump to: